Kyckling- och philadelphiagryta med vitlöksris

Serverar: 4 portioner

Mustig kycklinggryta som blir vansinnigt god tillsammans med vitlöksris samt små klickar av philadelphiaost.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • Olivolja eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 tsk torkad oregano
  • 4 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ hönsbuljongtärning
  • Ca 100 g philadelphiaost
  • Vitlöksris
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 3 dl basmatiris eller vanligt matris
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen i 6-7 bitar. Stek kycklingbitarna i en stekgryta, hälften åt gången. Salta och peppra. Lägg kycklingen åt sidan.
    2. Hacka all lök. Fräs löken i grytan tills löken är glansig.
    3. Tillsätt kycklingen, fänkålsfrö, oregano, tomatpuré, vatten och buljongtärningar.
    4. Låt kycklinggrytan koka i 40 minuter. Rör då och då.
    5. Tillsätt små klickar med philadelphiaost vid serveringen.
    6. Vitlöksris: Pressa vitlöken och fräs den i lite olja i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.
    7. Tillsätt salt och vatten och koka som vanligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 4 december 2009

    Måste bara pröva denna, verkar god, återkommer efter tillagning o smaktest.

    Lennart_58 11 december 2009

    Nuu, är den lagad, uppäten, grytan renslickad ha ha. Skämt åsido, det var jättegott, ett stort tack för detta recept o full pott i poäng minsann.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben