Kyckling- och purjolökspaj

Serverar: 6 portioner

Denna krämiga rätt med mör kyckling och purjolök är värmande och delikat, en perfekt rätt för kalla dagar.

Ingredienser

  • 3 msk vetemjöl
  • 500 g tärnade kycklingfiléer
  • 3 msk margarin
  • 1 tunt skivad purjolök
  • 1 dl majskorn
  • 1 dl ärter
  • 1 knippe färsk sparris, skuren i 3 cm bitar
  • 3½ dl kycklingbuljong
  • 1 ark fryst smördeg, ca 225 g, tinad
  • 1 msk lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Lägg mjöl och kyckling i en plastpåse, förslut och skaka så att kycklingen täcks av mjöl. Ta ut kycklingen ur påsen och släng påsen med överflödigt mjöl.
    2. Hetta upp 2 msk margarin i en stekpanna på hög värme och bryn kycklingen cirka 5 minuter, vänd under tiden, tills gyllene runtom. Ta upp kycklingen ur stekpannan och smält resten av margarinet. Sänk värmen, lägg i purjolöken och lägg på locket. Låt purjolöken fräsa cirka 5 minuter tills den är mjuk.
    3. Lägg tillbaka kycklingen i pannan med ärter, majs och sparris. Häll på buljongen och blanda väl. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
    4. Lägg upp ingredienserna i en ugnsfast form som rymmer cirka 1 liter.
    5. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg smördegen i formen och tryck till kanten. Pensla med mjölk och grädda 15-20 minuter tills gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben