Kyckling- och rispanna

Serverar: 4 portioner

När du har bråttom kan du snabbt laga till denna gryta med inspiration från det mexikanska köket.

Ingredienser

  • 1 msk majsolja
  • 4 - 6 skinnfria kycklingfiléer, skurna i stora bitar
  • salt
  • peppar
  • 1 strimlad röd eller grön paprika
  • 1 gul lök, skuren i klyftor
  • 1/2 - 1 tsk färsk, finhackad chilipeppar
  • 3 dl långkornigt ris
  • 4 dl vatten
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 3 msk gröna oliver, skivade
  • Instruktioner

    1. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna 5 - 7 minuter och krydda med salt och peppar. Lägg över allt på ett fat.
    2. Hetta upp resten av oljan i en stor kastrull och fräs paprika, lök och chilipeppar under omrörning 5 minuter. Häll i riset och låt det fräsa med ca 1 minut. Tillsätt vatten, buljong och tomater med spad. Blanda väl och låt tomaterna dela sig. Öka värmen och låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda tills riset är färdigt och vätskan sugits upp, ca 20 minuter. Blanda i kycklingen efter halva koktiden.
    3. Rör ned oliverna och servera rätten i en serveringsskål eller direkt ur grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben