Ris och köttfärspanna med en kall sås, lätt att laga med allt i samma panna.
Ingredienser
500 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 grön paprika
4 portioner ris
Vatten enligt risförpackningen
1 köttbuljongtärning
Tabasco
Kinesisk soja
Salt
Peppar
Sås
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
Instruktioner
- Fräs köttfärsen smulig i smör. Skala och hacka löken, och låt den fräsa med ett par minuter.
Dela, kärna ur och tärna paprikan och låt dem fräsa med färsen tillsammans med riset.
- Späd med vatten och buljongtärning och koka upp. Rör om så att tärningen löses upp och låt sjuda under lock i 20 minuter.
- Smaka av med tabasco, soja, salt och peppar. Rör ihop ingredienserna till den kalla såsen och servera till.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Snabb fråga, riset är redan kokt innan man börjar eller?
japp de måste de vara:)