Rostbiff med rostad rispanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En väldigt smakrik och mycket god rätt.

Ingredienser

  • Rostbiff
  • 4 skivor rostbiff
  • 1 msk olja
  • Rispanna
  • 4 portioner ris
  • 340 g majskorn
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 avokado
  • 65 g babyspenat
  • BBQ-sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • ½ msk balsamvinäger
  • ½ msk japansk soja
  • ½ msk senap (gärna Dijon)
  • ½ msk riven ingefära
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • 1 lime i klyftor
  • Instruktioner

    1. BBQ-sås: Skala och riv vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka sakta ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Rispanna: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Låt majsen rinna av ordentligt. Skala och hacka löken. Stek majsen i olivoljan i en het stekpanna tills den börjar få färg. Blanda ner löken och rosta tills den är mjuk. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär avokadoköttet i tärningar. Blanda det kokta riset med majsfräset, avokado och spenat.
    3. Rostbiff: Stek rostbiffen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
    4. Till servering: Servera rispannan med rostbiffen, BBQ-såsen och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben