Indisk rispanna

Serverar: 4 portioner

En super god panna med mycket smak, som är perfekt när du får rester över. Stekt ris med grönsaker, kött och skaldjur är en restklassiker i hela världen, t.ex. nasi goreng, jambalaya, paella och pad thai.

Ingredienser

  • 3 dl råris
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 5 mortlade nejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • ½ tärnad zucchini
  • 1 tärnad paprika
  • 200 g stekt kyckling eller skinka
  • 100 g skalade räkor
  • Servering
  • 1 kruka koriander
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Stek ris, lök, vitlök och alla kryddor under omrörning i olja i en kastrull ca 1 minut. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisning på förpackningen.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs zucchini och paprika hastigt. Vänd riset med grönsaker, kyckling eller skinka och räkor.
    3. Servera pannan med färsk koriander och en klick matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben