En super god panna med mycket smak, som är perfekt när du får rester över.
Stekt ris med grönsaker, kött och skaldjur är en restklassiker i hela världen, t.ex. nasi goreng, jambalaya, paella och pad thai.
Ingredienser
3 dl råris
1 hackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen kardemumma
5 mortlade nejlikor
1 tsk salt
1 msk olivolja
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk olivolja
½ tärnad zucchini
1 tärnad paprika
200 g stekt kyckling eller skinka
100 g skalade räkor
Servering
1 kruka koriander
Matyoghurt
Instruktioner
- Stek ris, lök, vitlök och alla kryddor under omrörning i olja i en kastrull ca 1 minut. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisning på förpackningen.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs zucchini och paprika hastigt. Vänd riset med grönsaker, kyckling eller skinka och räkor.
- Servera pannan med färsk koriander och en klick matyoghurt.
Liknande recept
Kommentarer (0)