Kyckling och rotfruktsgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Gott, enkelt och bra för själen.

Ingredienser

  • 1 msk curry
  • Saffran
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 2 dl tärnad kålrot
  • 2 dl tärnad palsternacka
  • 2 dl tärnad morot
  • 2 dl tärnad potatis
  • 1 röd tärnad paprika
  • Persilja
  • Vitlök
  • Piri piri
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl vitt vin
  • Instruktioner

    1. Fräs samtliga tärningar i vitlöken och persiljan, slå i vinet. Smula ner buljongen i vattnet som du sedan häller över de brynta tärningarna så att vätskan knappt når över. Lägg i kyckling och på med lock . Späd med vatten så att allt nätt och jämnt ligger i vätska hela koktiden.
    2. Efter en 30 min kan kycklingen tas upp och dras ut till mindre bitar, läggas tillbaka med saffran, piri piri och curry. Blanda, red med maizena. Smaka av och Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben