Kyckling och rotfruktswok

Serverar: 4 portioner

Nyttigt med rotsaker!

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer, ca 400 g
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 bit rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ tsk ingefära
  • 2 tsk honung
  • 2 msk persilja
  • 2 dl matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i strimlor. Skala rotfrukterna och skär dem i långa bitar. Skär purjolöken i bitar.
    2. Stek först kycklingen i smör i en stor stekpanna eller wok på svag värme ca 5 min. Ta upp den och lägg i rotfrukterna. Låt dem steka ca 10 min, och låt purjolöken steka med på slutet.
    3. Blanda ner kycklingen. Krydda med salt, ingefära, honung och persilja.
    4. Servera genast med matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben