Kyckling- och ruccolapaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Väldigt god paj som går hem hos de flesta

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 grillad kyckling
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 skivor bacon
  • 50g ruccolasallad
  • 3 ägg
  • 1 dl mellangrädde
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1krm peppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda pajdegen och tryck ut den i en form (24cm diameter). Nagga degen och låt stå kallt i 30min.
    2. Värm ugnen till 200 grader. Förgrädda skalet i 10 min.
    3. Rensa kycklingen. Fräs finhackad vitlök och skivad bacon. Grovhacka ruccolan.
    4. Vispa ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Lägg i allt i pajskalet.
    5. Grädda 35-40min.
    6. Servera med fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lisbethv 10 februari 2013

    Blev bjuden på den här så god. Kommer snart göra den själv den gav mersmak :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben