Kyckling- och senapspasta

Serverar: 4 portioner

Kyckling i en krämig grädd- och senapssås på en bädd av pasta; mycket läckert och mycket enkelt. Och mycket gott!

Ingredienser

  • 4 - 5 kycklingbröst, ca 600 g
  • 250 g pasta
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk grovkornig, osötad senap
  • 2 1/2 dl torrt, vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • färskpressad citronsaft
  • 1 låda smörgåskrasse
  • Instruktioner

    1. Skölj av kycklingbrösten och skär dem i tärningar, ca 2 x 2 cm. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
    2. Hetta upp 1 msk matfett och oljan i en stekpanna och tillsätt kycklingen. Salta och peppra och bryn tills kycklingbitarna inte längre är rosa. Ta köttet ur pannan.
    3. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp resten av matfettet i stekpannan och lägg i lök och vitlök. Fräs tills löken är mjuk. Tillsätt senapen till löken och rör om. Tillsätt vin, låt koka upp och reducera tills det finns ca 1/3 kvar. Häll i grädden, sjud upp och låt sjuda 5 minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och färskpressad citronsaft. Lägg i kycklingen och låt sjuda på svag värme ytterligare 5 minuter.
    4. Klipp krassen. Låt pastan rinna av och portionera upp den på tallrikar. Lägg kycklingen ovanpå och strö över krasse. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben