Kyckling- och spenatcannelloni

Serverar: 4 portioner

Servera den här klassiska pastarätten med en grönsallad och du får en nyttig och delikat måltid. 425 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 300 g kycklingfärs eller fint tärnad kycklingfilé
  • 200 g färsk späd spenat
  • 400 g passerade tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 msk finhackad basilika
  • 8 färska lasagneplattor
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2½ dl basilikablad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på hög värme. Lägg i lök och vitlök och fräs 2-3 minuter tills löken är mjuk. Lätt kycklingfärsen i pannan och bryn under omrörning cirka 8 minuter tills kycklingen är genomstekt.
    2. Tillsätt spenaten till pannan och fräs 5 minuter tills spenaten är helt mjuk. Blanda ner 2½ dl passerade tomater, koka upp och smaka av med salt och peppar. Ta bort pannan från värmen och låt blandningen svalna. Blanda ner strimlad basilika.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg 1/8 av spenatblandningen längs bredden på en lasagneplatta. Rulla försiktigt ihop och lägg rullen med skarven nedåt i en ugnsfast form. Rulla ihop resten av lasagneplattorna på samma sätt och lätt dem sida vid sida i den ugnsfasta formen.
    4. Häll resten av de passerade tomaterna ovanpå cannelonin. Salta, peppra och lägg på hälften av parmesanosten. Ugnsbaka 20 minuter. Strö över resten av parmesanosten och basilikabladen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben