Kyckling- och spenatcurry

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En hälsosam gryta med mycket smak, trots få ingredienser.

Ingredienser

  • 3 dl ris t ex jasminris
  • 1 burk kokosmjölk light (400 g)
  • 1-2 msk grön- eller röd currypaste
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • ½ tsk salt
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • 1 rödlök i tunna klyftor
  • 1 påse babyspenat (80 g)
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Koka upp kokosmjölk, currypaste, fond och salt i en gryta. Lägg ner kycklingstrimlor och lök, lite i taget så det kokar hela tiden. Sjud 5 minuter utan lock.
    3. Blanda ner spenaten i grytan. Servera med riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben