Kyckling och spenatlasagne

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Mild och god med mycket smak.

Ingredienser

  • 2-3 kycklingfiléer
  • 500 g spenat
  • 1 gul lök (större)
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 3 msk Bong kycklingfond (Touch of taste)
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g gratängost
  • 10-12 lasagneplattor
  • Instruktioner

    Tina spenaten och låt vätskan rinna av. Skala och hacka den gula löken. Fräs löken i gryta tills den är mjuk. Strimla/tärna kycklingfiléerna och stek dessa med den gula löken i grytan tills de börjar få färg. Krama ur den sista vätskan ur spenaten och lägg i den i grytan. Häll i vätskan. (mjölk+vatten) Tillsätt buljongen, salt och peppar. Smaka av. Salta mer efter önskemål. Finhacka/pressa i vitlöksklyftorna. Koka ihop på svag värme i ca 15 min. Ta fram en långpanna och smörj in den. Varva plattor och fyllningen. Ställ in pannan i ugnen på 185 C i 30 min. Ta ut pannan, strö över osten och ställ in pannan i ugnen i ca 10 min till. Ta ut lasagnen och låt den svalna en stund. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben