Kyckling- och svampgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Underbar, lättlagad kycklinggryta med svamp! Gott både till vardags och till helgen. Servera gärna med potatismos smaksatt med persilja, ni hittar receptet bland mina recept, men grytan funkar lika bra med klyftpotatis, ris eller vad man nu vill servera till. Smaklig måltid!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 2 dl kycklingbuljong av tärning
  • 1 tsk fransk ljus senap
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Krydda köttet och stek gyllenbrunt runtom.
    2. Skär svampen i kvartar och finhacka löken. Lägg ner i kastrullen och låt fräsa med under omrörning i några minuter. Tillsätt sedan vin, grädde, buljong och senap. Låt grytan småkoka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med potatismos, klyftpotatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben