Svampgryta

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Ett experiment med väldigt lyckat resultat.

Ingredienser

  • 200 g quornfärs
  • 100 g svamp
  • 1½ paprika (gärna olika färger)
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 75 g sockerärtor
  • 5 dl buljong
  • 1½ dl rött vin
  • 1 msk tomatpuré
  • Tabasco
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka och stek lök och vitlök utan att dom får färg i en stekpanna. Tillsätt svampen. Häll över allt i en liten gryta. Låt paprikan brynas en kort stund i stekpannan för att ta upp smakerna. Häll i quornfärsen i grytan tillsätt tomatpurén, buljong och vin. Låt koka en liten stund innan sockerärterna tillsätts. Smaka av med tabasco och kryddorna. Strö över hackad persilja.
    2. Servera med ris eller kokt potatis och stekt halloumiost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben