Svampgryta med kikärtor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Höstig och mustig gryta

Ingredienser

  • 300 g blandad svamp
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 röda paprikor
  • 400 g kikärtor
  • 10 cocktailtomater
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 röd chili
  • bladpersilja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Rensa svampen och skär i mindre bitar. Hacka löken fint och fräs den i olja. Lägg i svampen och låt den få färg. Häll på buljongen. Strimla paprikan och ner i grytan. Häll i kikärtorna och låt alltihop puttra en stund. Dela tomaterna mitt itu och lägg i. Rör i spiskummin. Hacka chilin fint och lägg i efter smak. Krydda med salt och peppa. Hacka persiljan och strö över. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben