Kinesisk svampgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En god gryta att bjuda på.

Ingredienser

  • 500 g magert fläskkött
  • 200 g färsk ostronskivling eller annan svamp
  • 50-100 g blekselleri
  • 1 purjolök
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk citronsaft eller sherry
  • ½ msk maisenamjöl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 50 g flagad mandel eller jordnötter
  • Instruktioner

    Skär köttet i fina strimlor. Skölj och skiva den färska svampen. Ansa selleri och skär den fina strimlor. Rör ihop soja, citron eller sherry, mjöl och en krossad vitlöksklyfta i en skål. Lägg i köttstrimlorna och låt dem dra i 30 minuter. Värm oljan i en stekgryta och bryn köttbitarna runt om ett par minuter. Tillsätt svamp, selleri och låt det hela småkoka några minuter. Smaka av med kryddor om det behövs och strö över flagad mandel, gärna lätt rostad i stekpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben