Örtig svampgryta

Serverar: 4 portioner

Svamp som långsamt sjuds med örter kommer att locka smaklökarna med sin ljuvliga doft och smak.

Ingredienser

  • 2 portabellasvampar
  • 8 stora ängschampinjoner
  • 8 färska shiitakesvampar
  • 5 dl skivade skogschampinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 4 timjankvistar
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • Svartpeppar
  • 1 dl finstrimlad basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta av foten på portabellasvamparna och skiva hattarna i 1 cm tjocka skivor. Ta av foten på ängschampinjonerna och skiva hattarna. Lämna skogschampinjonerna hela om de är små, halvera dem annars.
    2. Lägg svamparna i en ugnsfast form och ringla över oljan. Lägg på timjankvistarna och stek svampen i ugnen ca 20 minuter tills de har mjuknat.
    3. Blanda tomater, vinäger och svartpeppar och häll över champinjonerna. Sätt in i ugnen ytterligare 20 minuter. Blanda ner basilikabladen precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben