Överbakad kyckling- och svampgryta

Serverar: 2 portioner

En oemotståndlig värmande höstmiddag för två.

Ingredienser

  • 2 plattor färdig smördeg fryst
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 50 g bacon eller pancetta i bitar
  • 1 gul lök
  • 10 g torkad karljohansvamp blötlagd i 3 dl vatten
  • 200 g skogschampinjoner i kvartar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 msk färsk timjan, endast blad
  • 1 uppvispad äggula
  • 2 ugnssäkra soppskålar som rymmer 4 dl var
  • Instruktioner

    Kavla ut smördegsplatosrna till ca 17x17 cm. Skär ut två rundlar ur smördegen något större än soppskålarna. lägfg dem kallt. Stek kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Krydda dem med salt peppar. Hetta upp smör i en gryta och bryn kycklingbitarna ca 2 min. Ta upp dem ur grytan. Lägg i bacon och lök och stek ca 5 min på medelgod värme. Sätt ugnen på 225 grader. Tag upp den blötlagda svampen men spara blötläggningsvattnet. Rör ner all svamp i lökblandningen. Fräs hastigt och blanda ner mjöl. Tillsätt blötläggningsvattnet samt grädde, timjan och kycklingbitarna. Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med salt och peppar. Fyll soppskålarna med lyckling- och svampgryta. Blöt soppskålskanterna och tryck fast smördeg på varje skål. Tryck till deglocken med en kniv. Pensla ovansidan med äggula och baka skålarna i ugn ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben