Kyckling- och tomatpasta

Serverar: 2 portioner

En lätt och läcker pastarätt där squash drygar ut och håller ner kaloriantalet för den som vill ha koll på det. 410 kcal/portion

Ingredienser

  • ½ gul lök, hackad
  • ½ vitlöksklyfta, skivad
  • ½ medelstor morot, fint tärnad
  • ½ röd paprika, tärnad
  • ½ chili, skivad
  • ½ msk rapsolja
  • ½ burk hela tomater med spad, ca 200 g
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 100 g spaghetti
  • 150 g squash, hyvlad
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 250 g kycklinglårfilé, skuren i kuber
  • ½ tsk olja till stekning
  • Garnering
  • Korianderblad
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, vitlök, morot, paprika och chili i olja. Häll på tomater med spad och låt puttra tills allt är mjukt, minst 15 minuter men gärna mer. Blanda ner korianderbladen strax före servering.
    2. Koka pastan i saltat vatten och låt squashen koka med de sista 2 minuterna. Salta och peppra under tiden kycklingbitarna och stek i olja tills köttet är genomstekt, ca 5 minuter.
    3. Lägg upp pastan i 2 djupa varma tallrikar, häll över det mesta av såsen, lägg på kycklingbitarna och droppa resten av såsen över. Garnera med några färska korianderblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben