Kyckling på fredag

Serverar: 4 portioner

En egenkomponerad kycklinggryta som blev väldigt uppskattad av matgästerna! Litet kylskåpsrensning plus lyx så som smaksatt fraiche och färsk pasta till!

Ingredienser

  • 200 g squash
  • 1 morot
  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g kycklingfilé
  • 2 dl crème fraiche tomat/basilika
  • ca 1 dl naturell crème fraiche
  • 250 g färska champinjoner
  • 50 g färsk babyspenat
  • 2 tomater
  • Färsk pasta
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Skiva squash, morot och rödlök i relativt stora bitar. Hacka vitlöken fint. Strö grönsakerna och hälften av vitlöken på en oljad plåt. Salta och peppra litet. Ugnsrosta i ca 10 min.
    2. Dela kycklingen i munsbitar och stek med resten av vitlöken i stekpanna. Tillsätt efter en stund champinjonerna skurna i bitar.
    3. Fräs på en stund och tillsätt sedan rotfrukter och samtlig fraiche. Rör om och späd ev med lite mjölk. Rör till sist ned hackad babyspenat och tomaten i bitar.
    4. Serveras med färsk nykokt pasta!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben