Kyckling på örtagårdsvis

Serverar: 4 portioner

Servera denna marinerade och örtpanerade kyckling tillsammans med hemlagat potatismos.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk vinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk vitpeppar
  • 2 ½ dl ströbröd
  • 3 msk hackad, färsk persilja
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad basilika
  • ½ tsk torkad dragon
  • ½ tsk torkad timjan
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Rör ihop vinäger och senap och vispa ner mjölk, salt och peppar. Blanda väl. Lägg i kycklingen och vänd den så att den täcks med marinad. Täck över med plastfolie och förvara i kylen i minst 15 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
    3. Blanda ströbröd, persilja, parmesan, paprika, basilika, dragon och timjan i en djup tallrik. Blanda väl. Tillsätt matfettet och gnid in det i paneringen med hjälp av fingrarna.
    4. Ta upp kycklingen från marinaden och lägg ner den i ströbrödsblandningen. Panera runt om, tryck till med fingrarna så att paneringen fastnar ordentligt. Lägg den panerade kycklingen på plåten, häll ut marinaden.
    5. Stek kycklingen i ugnen tills den är färdig, ca 20-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben