Gratängen är god att bjuda på en lördagskväll lite festligare om man serverar ett gott vitt vin till. Den passar även till vardags,med då kan man bjuda på fläderblommssaft med isbitar
Ingredienser
4 st. kycklingbröst
2 st. hönsbuljongstärningar
5 dl ris
5 tsk vitlökspulver
2 tsk vitlöksalt
4 dl gräddfil
4 dl filmjölk
3 dl riven ost
2 msk tomatketcup
2 medelstora gula lökar
6 dl vatten
3 msk majonäs
Instruktioner
- Stek kycklingen i bitar,häll upp riset i en glasform
- Koka upp vattnet, hönsbuljong, tomatketcupen + hacka 1 lök i småbitar slå det över riset tillsammans med kycklingen
- Ställ det i ugnen ca 10min i 225 grader
- Blanda ihop gräddfil + filmjölken+ osten+ vitlökspulvret + saltet+majonäsen
- När nästan all vätska är inkokt så slå över röran, låt den gräddas färdigt i ca 20 min.
serveras gärna med franskbröd JÄTTE GOTT
- Är jättegod dagen efter om det blir något kvar , ex på en lite picnic i skogen ätes då kall
Liknande recept
Kommentarer (0)