Kyckling på risbädd

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En otroligt god kycklingrätt som kan varieras efter tycke och smak. Även personer som inte tycker om paprika har konstaterat att här gör paprikan definitivt susen...!

Ingredienser

  • 1 grillad broiler
  • 1½ dl ris
  • vatten
  • salt
  • Champinjonstuvning
  • 100 - 150 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • ½ paprika i små tärningar
  • 2 msk vetemjöl
  • ca 3 dl gräddmjölk el . svampsvad el . hönsbuljong
  • salt
  • vitpeppar
  • ½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Stycka broilern i små bitar. 2. Koka riset i lättsaltat vatten. Sila riset. Lägg riset på ett smort, eldfast fat. Placera broilerbitarna på och häll över den goda champinjonstuvningen som du gör på följande sätt: 3. Skiva och fräs svampen i smöret tillsammans med paprikan. 4. Strö på mjöl, späd med vätska, låt koka 5 min. Red med lite grädde. 5. KRYDDA. Rätten kan avnjutas direkt, eller vid behov hållas varm en stund i ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben