Kyckling på saltbädd

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Här kommer en riktig favorit som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 1kyckling
  • 1 pk grovsalt
  • Inget mer och det skall vara så
  • Instruktioner

    1. Strö ett 2-3 centimeter tjockt saltlager i botten på en ugnsfast form. Försök att inte skada kycklingskinnet. Det kommer att vara frasigt när kycklingen är färdig. Lägg kycklingen ovanpå saltbädden. Stek kycklingen i ugen på 175-200 gr i ca 1 timme. Tryck in en sticka vid lårbenet och kontrollera att kycklingen är färdig.
    2. Lyft kycklingen från saltbädden och skrapa bort ev. saltklumpar som fastnat. Dela kycklingen och servera med t.ex klyftpotatis och rostade grönsaker. Ugnen har plats för två formar samtidigt. Peppra vid behov.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben