Kyckling på spett med jambalayaris

Serverar: 8 portioner

Ingredienserna kan förberedas till jambalayariset i god tid, men tillaga det strax före serveringen.

Ingredienser

  • 8 kycklingfiléer (Ca: 1 kg)
  • 2 röda paprikor
  • 2 gröna paprikor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • Jambalayaris
  • 2 gula lökar
  • 2 gröna pepparfrukter tex: jalapeño
  • 3 chorizokorvar
  • 5 dl långkoringt ris
  • 2 msk rapsolja
  • 2 förp krossade tomater (á 500g)
  • 5 dl vatten
  • 2 hönsbuljongstärningar
  • 1 tsk salt
  • 1 burk majs (300g)
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i kuder ca 2x2 cm. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Varva kycklingoch paprika på grillspett. Blanda oljan med spriskummin, salt och peppar. Pensla spetten med blandingen.
    2. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka pepparfrukterna. Skär korven i småbitar. Fräs lök, pepparfrukt, korv och ris i oljan. Häll över de krossade tomaterna och vattnet. Smula i buljongtärningar och tillsätt salt. Låt koka under lock ca: 20 minuter. Blanda i den avrunna majsen.
    3. Grilla spetten runt om på utegrill eller i grillpanna 8-10 minuter.
    4. Servera spetten med jambalayariset och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben