Kyckling Passanda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En underbart god indisk gryta.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiler
  • 1 burk kondenserad osötad mjölk
  • 2 dl turkisk yogurt
  • 2 dl grädde, eller matlagningsgrädde
  • 2 msk tomatpure
  • 3 msk mango chutney
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 tsk currypulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 1/2 tsk ingefära
  • olja att steka i
  • 1 msk koriander
  • 1 msk garam masala
  • Instruktioner

    Hacka gul lök och vitlök och fräs den. Ha i curry pulver och fräs den hastigt, inte för länge då bränns curryn, ha sedan i mjölk, yogurt, tomatpure, mangochutny och övriga kryddor. Skär kycklingen i mindre bitar och fräs så den tar färg. Häll över den i grytan. Puttra under lock i ca 40-50 min. Servera med ris och naan bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben