Kyckling risgratäng

Serverar: 8 portioner

I denna rätt går det bra att byta ut riset mot pasta, men då vi har många glutenallergiker i familjen valde jag ris

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé, strimlad, lätt brynt
  • 1 lök finhackad
  • 2 tsk vitlök pressad
  • 10 dl kokt ris, gärna avorio
  • 250 gram riven goudaost
  • 2 burkar cantadouost, vitlök
  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • Garnering
  • 200 gram riven goudaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryn kyckling, lök och vitlök i smör tills allt fått färg, blanda ostarna, ägg och grädden, krydda med salt och peppar.
    3. Häll rise i en stor, djup, smord form strö kycklingblandningen över, häll sist på ostblandningen.
    4. In i mitten av ugnen i ca 10 min, sen strör du den sista osten på och gratinerar till osten är gyllenbrun.
    5. Serveringsförslag: En stor grönsallad.
    6. Dryckestips: Öl, läsk eller vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben