Kyckling Rockefeller

Serverar: 4 portioner

Låt inte namnet avskräcka dig! Denna gudomligt goda kycklingrätt är visserligen lyxig, men inte särskilt dyr.

Ingredienser

  • 500 g grillad eller kokt kyckling
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g fryst, hackad spenat
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 300 g champinjonsoppa
  • 2½ dl hönsbuljong
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • 1 dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka vitlöken. Strimla kycklingen i jämnstora strimlor. Tina spenaten, låt den rinna av och krama ur den.
    2. Smält matfettet på medelvärme i en ugnssäker gryta. Fräs vitlöken under omrörning, ca 1 minut.
    3. Tillsätt kyckling, soppa och buljong. Rör om och låt sjuda upp tills vätskan är jämn och tjock, ca 10 minuter. Blanda ner spenat och svartpeppar. Rör ner citronsaft och smaka av med salt. Ta bort grytan från värmen.
    4. Strö över ströbröd och ställ in i ugnen i 15 minuter tills det sjuder i grytan och tills ytan är gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben