Husmorsornas kök....
Om du inte hittar kokosgrädde i din affär kan du köpa tre burkar kokosmjölk och bara ta det HELVITA klibbiga från burken, inte det vattniga. Det är lätt som en plätt.
Receptet kommer från boken Husmorsorna.
Ingredienser
500 g kycklingfiléer skurna på längden i strimlor
Marinad
4 tsk honung
4 msk soja
1 tsk korianderfrön
½ tsk chilipulver
2 tsk sesamolja
Sataysås
2 ½ dl kokosgrädde
1 kinesisk eller 5 vitlöksklyftor
½ chili, om du gillar stark mat
1 dryg dl crunchy jordnötssmör
Saften av 1 lime
1–2 msk fisksås
Asiatisk gurk- och melonsalsa
½ honungsmelon
½ gurka
10 cm purjolök
1 ½ msk thailändsk fisksås
1 msk limesaft
Kokt ris till 4 port
Instruktioner
- Blanda honung, soja och kryddor till marinaden ordentligt med oljan. Ner med kycklingen och låt den dra ett tag.
- Sätt ugnen på 200°.
- Trä kycklingen på grillpinnar som små dragspel – veckade alltså.
- Lägg spetten i en ugnsfast form, häll över resten av marinaden och in i ugnen i 200°.
Medan kycklingen blir tillagad, tar nog 15 minuter ungefär, kokar du riset enligt anvisning på förpackningen.
- Såsen:
Koka kokosgrädden för sig själv i kanske 10 minuter.
- Hacka under tiden vitlök, rensa och hacka chilin.
Pressa ur saften ur limen. I med alla godsakerna i kokosgrädden och smaka av. Fisksåsen är salt så där får du känna efter vad du gillar.
Koka i 10 minuter ungefär.
- Salsan:
Tärna melonen. Hacka gurkan och Purjolöken.
Blanda med fisksåsen och limesaften.
- Servera kycklingen med riset, såsen och salsan.
Liknande recept
Kommentarer (0)