Kyckling som i Normandie

Serverar: 4 portioner

Äpplenas sötma ger denna kycklingrätt från Normandie en speciell touche. Servera den med nudlar eller klyftpotatis.

Ingredienser

  • 1 kyckling , 1,5 kg
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 tsk margarin
  • 1 stor gul lök
  • 2 gröna äpplen
  • 1 dl söt sherry eller äppeljuice
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Dela kycklingen i 8 delar och krydda dem med salt, peppar och mejram. Smält matfettet i en stor gryta. Lägg ner kycklingen och bryn i 6 minuter. Vänd en gång.
    2. Skala löken och skiva den tunt. Ta bort kärnhusen i äpplena och skiva dem också tunt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och lägg över lök och äppelskivor.
    3. Blanda sherry och vinäger i en skål. Blanda väl och häll sedan blandningen över kycklingen.
    4. Ställ in kycklingen i ugnen och stek den i en timma. Ös och vänd kycklingbitarna då och då. Kycklingen är färdig när den inte längre är rosa inuti. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben