Kyckling supreme

Serverar: 4 portioner

Möra kycklingfiléer får vila på en bädd av strimlade grönsaker. Rätten är verkligen en njutning både för öga och gom.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst à 125 g
  • 2 morötter, strimlade
  • 4 selleristjälkar, strimlade
  • 1 stor röd paprika, strimlad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 3 tsk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1/4 tsk torkad timjan
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Lägg strimlade morötter, selleri, paprika, purjolök och buljong i en stor teflonstekpanna. Låt sjuda tills grönsakerna börjar mjukna, ca 3-5 minuter. Ta upp grönsakerna med en hålslev och lägg dem på ett fat. Täck över dem och håll dem varma. Håll av skyn och spara den.
    2. Hetta upp 2 tsk olja på medelvärme i samma stekpanna. Lägg i kycklingen, salta, peppra och stek tills den är färdig, 10-15 minuter. Värm en gång. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna och håll det varmt.
    3. Hetta upp oljan i stekpannan. Tillsätt löken och bryn under omrörning i 2 minuter. Tillsätt skyn, timjan och vinäger. Koka upp och låt sjuda 2 minuter. Häll såsen över kycklingen och grönsakerna och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben