Kyckling tagine

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 50 minuter

Lättlagad, fantastiskt god - och fettsnål! Mat att bli glad av, helt enkelt. :)

Ingredienser

  • 1 kyckling (eller 5-6 filéer)
  • 2-3 lökar
  • 1-4 vitlöksklyftor
  • 1 pkt saffran
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 hela piripiri (burk)
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 100 g katrinplommon
  • 1/2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl skållad mandel
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 6-8 bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn kycklingen. Fräs lök och kryddor. Häll på buljong och katrinplommon, låt allt puttra 30 min.
    2. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner skållad mandel.
    3. Servera med couscous eller bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lekmanhansen 29 juni 2012

    Andra gången ikväll vi ska göra denna. Jättegott! Vi använde kyckling filéer, det gick bra det med

    Nekoneko 5 mars 2013

    Jag har tänkt att laga en liknande kycklinggryta i helgen men har tidigare fått önskemål om lite mer sås till. Vad kan passa till detta? Yoghurt med mynta? Nåt annat förslag?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben