Serverar: 8 portioner
förvärm ugnen till 175 grader. dela upp kycklinglåren i två bitar genom leden. hetta upp oljan i en stor ugnsfast gryta o stek kycklingbitarna gyllene runt om. tag upp dem o håll dem varma. lägg i lök o vitlök, stek varsamt tils löken är mjuk. tillsätt kryddorna o stek i 1 min. häll på buljongen, koka upp o lägg tillbaka kycklingen i grytan. täckmed lock o stek färdigt i ugnen, 45 min eller tills kycklingen är genomstekt. flytta över kycklingen till en skål, täck o håll dem varma. avlägsna eventuellt fett från stekskyn o koka ihop två tredjedelar. blanchera under tiden oliverna o citronsivorna i en kastrull med kokande vatten i 2 min tills citronskivorna är mjuka. låt rinna av o häll sedan allt över kycklingen. smaka av. till couscousen kokar man upp buljongen o strör långsamt i couscous under omrörning. tag bort från plattan, låt stå i 5 min. koka under tiden grönsakerna, häll av spadet o lägg dem i en stor skål. tillsätt couscous, olja o krydda, rör om grynen så de blir fluffiga. tillsätt kikärter o hackad koriander. ös upp på ett stort fat. lägg kycklingen ovanpå o häll över skyn. garnera med färsk koriander.