Kyckling - Tagine

Serverar: 8 portioner

Ingredienser

  • 8 kycklinglår
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök fint hackad
  • 2 vitlöksklyftor krossade
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 0,5 tsk kanel
  • 4,5 dl kycklingbuljong
  • 150 g gröna oliver, urkärnade
  • 1 citron, skivad
  • salt o malen svartpeppar
  • färsk koriander till garnering
  • grönsaks couscous
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 450 g couscous
  • 4 zucchini, tjocka skivor
  • 2 morötter, tjocka,skivor
  • 2 små kålrötter, skalade o tärnade
  • 3 msk olivolja
  • 450 g kikärter på burk, avrunna
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • Instruktioner

    förvärm ugnen till 175 grader. dela upp kycklinglåren i två bitar genom leden. hetta upp oljan i en stor ugnsfast gryta o stek kycklingbitarna gyllene runt om. tag upp dem o håll dem varma. lägg i lök o vitlök, stek varsamt tils löken är mjuk. tillsätt kryddorna o stek i 1 min. häll på buljongen, koka upp o lägg tillbaka kycklingen i grytan. täckmed lock o stek färdigt i ugnen, 45 min eller tills kycklingen är genomstekt. flytta över kycklingen till en skål, täck o håll dem varma. avlägsna eventuellt fett från stekskyn o koka ihop två tredjedelar. blanchera under tiden oliverna o citronsivorna i en kastrull med kokande vatten i 2 min tills citronskivorna är mjuka. låt rinna av o häll sedan allt över kycklingen. smaka av. till couscousen kokar man upp buljongen o strör långsamt i couscous under omrörning. tag bort från plattan, låt stå i 5 min. koka under tiden grönsakerna, häll av spadet o lägg dem i en stor skål. tillsätt couscous, olja o krydda, rör om grynen så de blir fluffiga. tillsätt kikärter o hackad koriander. ös upp på ett stort fat. lägg kycklingen ovanpå o häll över skyn. garnera med färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben