Inuti kycklingen döljer sig en god smakrik fyllning. En perfekt bjudrätt där allt kan förberedas i god tid före kalaset. Kycklingen kan serveras varm eller kall.
Den som vill serverar med rostade rotfrukter, klyftpotatis eller kokt ris.
Ingredienser
750 g majskycklingbröst
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
1 påse babyspenat, 70 g
2 dl parmesanost
1½ tsk salt
Nymald svartpeppar
1 paket bacon, 140 g
Olivolja till stekning
Dessutom behövs
Värmetålig plastpåse
Ugnsaluminiumfolie
Basilikasås
1 kruka basilika
2 tsk dijonsenap
1 äggula
½ msk vinäger
1½ dl neutral rapsolja
1½ dl créme fraiche
½ tsk salt
Nymald svartpeppar
Sallad
200 g sugarsnaps
500 g körsbärstomater, gärna både gula och röda
1 knippe rädisor
Ca 200 g blandad sallad
1 påse salladsskott, 70 g
1 msk olivolja
Servering
Eventuellt rostade rotfrukter, klyftpotatis eller kokt ris