Kycklingbiffar som i Thailand

Serverar: 12 portioner

Servera de här kycklingbiffarna med sweet chilisås och citron. De är nyttiga, goda och lätta att laga.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 1½ msk grön currypasta
  • 2 msk fisksås eller soja
  • 2 tsk råsocker
  • 1 dl korianderblad
  • Saft och skal av 1 lime
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • Instruktioner

    1. Tärna kycklingfiléerna fint. Lägg kyckling, ägg, currypasta, fisksås eller soja, socker, korianderblad, limeskal och limesaft i en skål och blanda med händerna tills väl blandat. Lägg över blandningen i en skål.
    2. Blöt händerna och dela upp smeten i tolv jämnstora bullar som innehåller cirka 1 msk smet vardera. Platta till varje bulle till en platt biff.
    3. Hetta upp 1 msk olja i en teflonstekpanna på medelvärme. Stek hälften av kycklingbiffarna cirka 3 minuter på varje sida tills gyllene och genomstekta.
    4. Ta upp biffarna och ur pannan och lägg över dem i en ugnsfast form. Häll biffarna varma i ugnen på låg temperatur. Upprepa med resten av oljan och kycklingbiffarna på samma sätt.
    5. Servera med sweet chilisås och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben