Kycklingbitar med barbecuesås

Serverar: 4 portioner

Snacks till ölen

Ingredienser

  • 4 msk skorpmjöl
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 tsk hackad färsk timjan, eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 kycklingbröst, tärnade
  • 115 g smält smör
  • Barbecuesås
  • 55 g smör
  • 2 stora gula lökar, rivna
  • 3 dl cider eller vinäger
  • 3 dl tomatketchup
  • 175 g mörkt farinsocker
  • 1-2 tsk worcestershiresås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda skorpmjöl, ost, timjan samt salt och peppar på ett stort fat eller i en plastpåse
    2. Vänd kycklingtärningarna i det smälta smöret och sedan i skorpmjölsblandningen. Lägg dem på en bakplåt och stek dem frasiga i ugnen, ca 10 minuter
    3. Gör under tiden ordning såsen: smält smöret i en kastrull, lägg i löken och stek den mjuk men inte brun på låg värme
    4. Tillsätt cider, tomatketchup, socker och worcestershiresås och smaka av med salt och peppar. Värm under omrörning tills sockret har lösts upp helt. Koka sedan upp såsen, sänk värmen och låt den sjuda i 5 minuter.
    5. Ta ut kycklingen ur ugnen och servera den tillsammans med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben