Gwens kycklingbitar med chili och citrongräs

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En utmärkt asiatiskt inspirerad smårätt. För mig hör den ihop med "Gwens grönsaker med ingefära och tofu", men jag har delat upp recepten här.

Ingredienser

  • 500 g lår- eller innerfilé av kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 chilifrukt (ex spansk peppar)
  • Söt sojasås
  • Fish sauce
  • ½ msk socker - gärna råsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka citrongräs och chilifrukt fint, och hetta upp olivoljan i en wok/stekpanna. Skär kycklingen i munsbit-stora bitar.
    2. Fräs citrongräs och chili i oljan några sekunder på full värme, tills en tydlig doft utvecklas, och lägg sedan i kycklingen. Stek kycklingen hastigt under omrörning så att bitarna täcks av chili-mixen och blir snabbt genomstekta.
    3. Sänk värmen något och tillsätt söt sojasås och fish sauce efter smak . Strö till sist socker över, rör om, och låt allt puttra någon minut.
    4. Servera som snack eller smårätt, eller med ris eller bulgur och wokade grönsaker till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben