Kycklingbollar med citron och salvia

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett gott recept som är både gluten- och laktosfritt.

Ingredienser

  • 2 salladslökar eller lite purjolök (gröna delen)
  • 15 salviablad
  • 400 g kycklingfärs
  • Rivet skal av ½ citron
  • Saften av 1 citron
  • 1 tsk ljus sirap
  • 1-2 tsk sambal oelek eller 1 krm chilipulver
  • 1 msk kycklingfond, koncentrerad
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Smör eller olja till stekning
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • Quinoa för 2-4 personer
  • 1 röd paprika
  • 1 påse blandsallad
  • Instruktioner

    Koka quinoa enligt anvisning på paketet. Gör resten under tiden. Strimla salladslök och salviablad. Blanda med kycklingfärs, skal från ½ citron och saft från ½ citron, sirap, sambal oelek, kycklingfond, salt och peppar. Blanda turkisk yoghurt, saften från ½ citron, salt och peppar. Forma färsblandningen till små bollar och stek i smör eller olja 3-5 min, eller tills de är genomstekta. Tärna paprikan, skölj blandsalladen och blanda båda delarna med kokt quinoa. Servera kycklingbollarna med quinoasallad och yoghurtsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben