Kycklingbullar i kokos- och tomatsås

Serverar: 4 portioner

Kyckling passar både till fest och vardags. Kycklingbullar med kokos- och tomatsås blir en härligt god middag.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 3 msk ströbröd
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • Smör eller olja att steka i
  • Kokos- och tomatsås
  • ½ gul lök
  • 2 paprikor
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ pressad lime
  • Finrivet skal från ½ lime
  • Färsk koriander
  • Servering
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Hacka löken fint. Blanda lök, ströbröd, kycklingfärs, curry, garam masala, salt och ägg i en bunke. Forma kycklingbullar av smeten och bryn dem i smör eller olja i en stekpanna. Lägg kycklingbullarna åt sidan.
    2. Skär löken till kokos- och tomatsåsen i skivor och paprikorna i bitar. Banka lite på den tjocka delen på citronstjälken och dela i den i 4-5 bitar.
    3. Fräs löken i stekpannan så att den blir mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut. Rör ner citrongräs, kokosmjölk, buljongtärning och tomatpuré.
    4. Låt såsen koka ihop någon minut. Tillsätt pressad lime och kycklingbullarna som får koka färdigt i såsen. Strö på rivet limeskal och koriander.
    5. Servera kycklingbullarna med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben