Kycklingbullar med mustig tomatsås

Serverar: 3 portioner

Mycket goda och även enkla att göra. Detta har blivit en favorit hos oss

Ingredienser

  • Kycklingbullar
  • 50 g bacon i bitar
  • 50 g finhackad gul lök
  • 1 ½ klyfta vitlök, pressade
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 ½ msk persilja, finhackad
  • 1 ½ msk kapris
  • Salt
  • 1 ½ msk olivolja
  • Tomatsås
  • 50 g finhackad gul lök
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 ½ tsk fransk senap
  • 1 ½ msk kaffegrädde
  • 7 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt, ev mer
  • Klyftpotatis
  • 0.75 kg potatis i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Börja med potatisen. Sprid ut potatisklyftorna (gärna med skalet kvar)i en långpanna. Ringla över olivolja. Salta. Stek potatisen i 225 grader i 40 minuter.
    2. Kycklingbullarna: Fräs bacon, lök och vitlök i sitt eget fett i en stekpanna. Blanda baconblandningen, kycklingfilé, persilja, kapris och salt i en matberedare. Kör alltsammans i några sekunder. Forma till ca 12 ganska stora bullar. Stek dem i hälften av oljan.
    3. Tomatsås: Fräs löken i resten av oljan i en kastrull. Tillsätt tomater, senap, kaffegrädde, kryddpepparkorn, lagerblad, socker och salt. Låt såsen koka i 10 minuter.
    4. Servera kycklingbullarna med potatisklyftor, sås och sallad gjord på blandade salladsblad, paprika och gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben