Kycklingburgare med sweet chili dressing

Serverar: 4 portioner

Med knaperstekta baconskivor och serverade i ciabattabröd. För grillen eller i grillpanna.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 finhackad salladslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk sambal oelek
  • 2 msk grädde
  • 1 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • Smör
  • 8 knaperstekta baconskivor
  • 4 tunna skivor av en stor rödlök
  • 4 salladsblad
  • 4 skivor bifftomat
  • Dressing
  • 2 dl gräddfil
  • 4 msk sweet chili sås
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 ciabattabröd eller stora hamburgerbröd
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till burgarna i en matberedare till en smidig färs.
    2. Forma 4 burgare med våta händer och stek dem i lite smör i en grillpanna.
    3. Knaperstek baconskivorna och låt dem rinna av på hushållspapper.
    4. Blanda dressingen och smaka av med salt och peppar.
    5. Dela ciabattabröden och stek dem en kort stund i grillpannan så de får ränder. Ibland är ciabattabröden så stora att det räcker med att dela ett på mitten.
    6. Servera dem med ett salladsblad i botten, en burgare, 2 skivor bacon, rödlök, en skiva tomat och dressing.
    7. Lägg ihop och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben