Kycklingcurry Bombay

Serverar: 4 portioner

Färg och smak med indisk mat.... En het rätt med inspiration från det indiska köket. Välj tillbehör efter smak och tillgång. Det roliga med den här rätten är att var och en smaksätter sin egen portion efter önskemål.

Ingredienser

  • 8 kycklingdelar av bröst och lår
  • 1/2 gul lök
  • 1 potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 bit kanelstång
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 1 msk smör +smör till stekning
  • 4 portioner kokt ris
  • Till servering exempelvis
  • Kokosflingor
  • Russin
  • Banan
  • Skivad slanggurka
  • Strimlad röd spansk peppar
  • Mango chutney
  • Gräddfil
  • Nötter
  • Instruktioner

    1. Börja med att förbereda de tillbehör du valt ut och lägg upp dem i separata skålar. Ställ åt sidan till servering.
    2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    3. Skala löken och potatisen och hacka dem grovt. Fräs löken mjuk i smör i en gryta tillsammans med curry, cayennepeppar och kanelstång, utan att det tar färg. Pressa ner vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och slå på grönsaksbuljong och kokosmjölk så att det precis täcker. Salta lätt och lägg i potatisen, som ska koka sönder och reda såsen.
    4. Låt koka i ca 35 minuter, eller tills kycklingen känns mör.
    5. Krydda eventuellt med mera salt och några droppar pressad citron. Curryn ska smaka starkt. Klicka i en matsked smör.
    6. Servera med riset och tillbehören.

    Liknande recept

    4.7
    25 min
    4-6
    2

    Kommentarer (1)

    tallkotten 26 januari 2009

    Tack för detta recept, räddade en spontanmiddag med kompisarna en fredag. Bra att man kan plocka till det man vill ha, kolla vad man har i skåpen och lägga i skålar. Nästa gång tror jag ändå att jag ska slänga i lite grönsaker på slutet för att få lite mer färg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben