Kycklingfilé med bacon i krossade tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lätt och gott, kycklingen blir en smakrik upplevelse.

Ingredienser

  • Olivolja
  • 4 kycklingfiléer
  • Peppar
  • Salt
  • 140 g bacon
  • 150 g purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Timjan
  • 110 g gul sparris
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 3 msk sweet chili sauce
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Tag en ugnsfast form och pensla den med lite olivolja.
    3. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Linda 2 baconskivor runt filéerna och stek dem ca 4 min på varje sida.
    4. Skär purjolök och vitlök i strimlor. Lägg det på botten i formen och strö över timjan. Lägg kycklingfiléerna ovanpå. Lägg sparrisen mellan filéerna.
    5. Häll de krossade tomaterna mellan kycklingfiléerna. Sätt in i ugnen, ca 45 minuter.
    6. Häll över grädden blandad med sweet chilisås när halva tiden har gått. Strö lite riven ost över.
    7. Servera med bandpasta och rivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    leifjohmat 23 februari 2009

    Har ändrat vikten på ingedienserna samt stavningen och formuleringen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben