Kycklingfilé med créme fraiche och riven ost

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett eget "hopkok" som gillades skarpt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • 5 dl crème fraiche
  • Ca 3 dl matlagningsgrädde
  • Ca 3 dl riven ost av typ herrgård
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnfast form. Krydda med salt och citronpeppar. Smula över 1 av buljongtärningarna.
    2. Häll crème fraiche, grädde, riven ost och den 2:a buljongtärningen i en bunke och rör om så att allt blandas. Häll blandningen över kycklingen och ställ in i ugnen. Låt stå tills kycklingen är färdig (ca 1 timme). Ugnstemperatur: 200 grader. Jag rörde om emellanåt så det ej blev en bränd yta.
    3. Servera med ris och gärna en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben