Kycklingfilé med créme fraiche och riven ost
Ett eget "hopkok" som gillades skarpt.
Ingredienser
4 kycklingfileér
5 dl crème fraiche
Ca 3 dl matlagningsgrädde
Ca 3 dl riven ost av typ herrgård
2 kycklingbuljongtärningar
Salt
Citronpeppar
Instruktioner
- Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnfast form.
Krydda med salt och citronpeppar.
Smula över 1 av buljongtärningarna.
- Häll crème fraiche, grädde, riven ost och den 2:a buljongtärningen i en bunke och rör om så att allt blandas.
Häll blandningen över kycklingen och ställ in i ugnen.
Låt stå tills kycklingen är färdig (ca 1 timme).
Ugnstemperatur: 200 grader.
Jag rörde om emellanåt så det ej blev en bränd yta.
- Servera med ris och gärna en sallad till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Gott av kyckling
Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...