Kycklingfilé, panerad med solrosfrö och parmesan

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Recept från dagens bilaga i KVP, så det är otestat av mig. Det kommer från en TV-kock, Sara Bergner

Ingredienser

  • 2 kg kycklingbröstfilé eller lårfilé
  • 3 dl solrosfrön
  • 150 g parmesanost
  • 1 knippa persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Saften och skalen av 2 citroner
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    Mixa solrosfrön, persilja, vitlök och grovt tärnad parmesan i en matberedare. Blanda ner citronskalet (var noga med att bara riva det yttersta skalet). Skär kycklingen i ca 5 cm stora bitar och häll över citronsaften. Vänd bitarna i frö- och ostblandningen. Lägg dem i en stor oljad ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga i 200 g ca 15 minuter. Kolla att kycklingen är helt genomstekt före servering. Dekorera gärna med citronklyftor och persilja. Servera med rostade rotfrukter och yoghurtsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben