Kycklingfrikassé

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 färsk eller tinad kyckling ca 1,3 kg
  • 5 dl hönsbuljong t ex gjord på tärning
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk dragon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g små färska champinjoner
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Stycka kycklingen i 8 delar. Dra bort skinnet från samtliga delar. Koka upp buljongen med citronsaften. Lägg i kycklingen. Låt koka upp och skumma sedan noggrant. Tillsätt timjan, dragon och pressad vitlök. Sjud under lock i cirka 20 minuter. Lägg i svampen och låt den koka med i ytterligare 5 minuter. Sila buljongen ner i en kastrull. Låt den koka ihop på hög värme tills cirka 4 deciliter återstår. Vispa ihop äggulor och grädde. Tillsätt drygt H deciliter het buljong under omrörning. Häll nu ägguleredningen i buljongen under vispning. Värm försiktigt och vispa tills såsen tjocknar. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron. Lägg upp kyckling och svamp på ett varmt serveringsfat. Häll över såsen. Servera genast med ris eller couscous och lättkokta grönsaker eller en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben