Kycklingfrikassé i limesås

Serverar: 6 portioner

Av urbenade kycklinglår gör vi en god gryta

Ingredienser

  • 900 g urbenade kycklinglår
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1-2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 gul lök
  • 2 stjälkar selleri
  • ½ lime
  • 3 dl hönsbuljong
  • Sås
  • 5 dl sky och buljong
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 äggulor
  • Pressad saft av 1 lime
  • Garnering
  • Limeskivor
  • Persilja
  • Kapris
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklinglåren lätt i lite matfett. Lägg över köttet i en gryta.
    2. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla sellerin. Fräs lök och selleri i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan.
    3. Krydda med salt, peppar och riven ingefära. Späd med buljong.
    4. Skär limen i skivor och lägg dem i grytan. Sjud sakta under lock ca 20 minuter. Tillsätt mera buljong om det ser torrt ut.
    5. Mät skyn och fyll på med buljong så att det blir ca 5 dl. Häll tillbaka det i grytan.
    6. Skaka samman mjöl och vatten till en redning och rör ner i grytan under omrörning. Låt såsen koka upp och koka några minuter. Smaka av med limesaft , salt och peppar.
    7. Vispa ut äggulorna med grädden och rör ner det i grytan. Lägg i kycklingbitarna och låt allt bli genomvarmt men inte koka.
    8. Garnera med limeskivor, persilja och kapris.
    9. Kokt ris eller pasta smakar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben