Libanesiska biffar med limesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda! 429 kcal per portion

Ingredienser

  • 500 gr mager nötfärs
  • 1 skiva halvgrovt formbröd
  • ½ dl vatten
  • 1 st ägg
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • ½ dl dill
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk fransk senap
  • ½ -1 tsk salt
  • Peppar
  • 1 msk olivolja
  • Limesås
  • 1 dl lättcreme fraiche
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk limeskal
  • 2 tsk pressad lime
  • Salt
  • Peppar
  • 4 st pitabröd
  • Grönsaker
  • 200 g tomat i skivor
  • 100 g isbergssallad i bitar
  • 200 g gurka i skivor
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, smulat bröd, vatten, ägg, vitlök, dill, sambal oelek, fransk senap, salt och peppar i en bunke. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i olja.
    2. Limesåsen: Blanda lättcreme fraiche, råsocker, limeskal, pressad lime, salt och peppar till en sås.
    3. Fyll pitabröden med biffar, grönsaker och limesås.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Maahl 26 maj 2009

    En favorit som vi lagade idag med.

    frokeneva 10 mars 2011

    Gott!

    Maj- Britt Menday 17 november 2023

    Bra recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben