En enkel rätt med tydliga influenser från det thailändska köket. Med endast några få ingredienser skapas en färgglad och nyttig rätt som funkar både till vardag och helg.
Ingredienser
4 portionsbitar laxfilé
100 g cashewnötter
3 dl sweet chilisås
1 knippa färsk koriander
Limesås
2 dl matlagningsyoghurt
½ lime
Salt
Peppar
Tillbehör
4 portioner ris
Instruktioner
Ugn 200º.
Hacka cashewnötterna och blanda dem med sweet chilisåsen.
Lägg laxfiléerna i en ungsfast form och häll över såsen. Strö över färska korianderblad. Ugnsstek laxen i ungefär 25 minuter.
Limesåsen:
Pressa ner limesaften i yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen och gotta sig ett tag.
Tillagade denna rätten igår, mycket god och uppskattad av matgästerna. Så gott så att den som ej gillar fisk tog en portion till!