Thailax med cashewnötter och kall limesås

Serverar: 4 portioner

En enkel rätt med tydliga influenser från det thailändska köket. Med endast några få ingredienser skapas en färgglad och nyttig rätt som funkar både till vardag och helg.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 100 g cashewnötter
  • 3 dl sweet chilisås
  • 1 knippa färsk koriander
  • Limesås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • ½ lime
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 4 portioner ris
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Hacka cashewnötterna och blanda dem med sweet chilisåsen.
    3. Lägg laxfiléerna i en ungsfast form och häll över såsen. Strö över färska korianderblad. Ugnsstek laxen i ungefär 25 minuter.
    4. Limesåsen: Pressa ner limesaften i yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen och gotta sig ett tag.
    5. Servera laxen med ris och limesås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    alindalinda 29 november 2010

    Tillagade denna rätten igår, mycket god och uppskattad av matgästerna. Så gott så att den som ej gillar fisk tog en portion till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben